Hiszpanie... jako ze posrednio jestem ich opiekunką w moim miescie znam ich wielu/e. I tak samo jak wielu/e ich znam tak samo duzo przemyslen i opinii mam na ich temat. Maja wady jak i zalety-tak samo jak kazdy z nas. Na pewno wyróżnia ich optymizm i bycie spontanicznym. Wiekszość z nich jest mega rozspiewana wiec "koncerty" o 6 rano nie sa czyms szczególnym.
Często slysze pytanie- czemu polki wolą hiszpanow, mimo iż nie zawsze są oni mega urodziwi. odpowiedz jest prosta- latynosi są bardzo bezpośredni i jezeli sa kims zainteresowani -okazują to. niestety dosc czesto traca na tym polacy, ktorzy sa momentami zbyt niesmiali.
Co jeszcze..hmm...większość hiszpanek(przynajmniej te na obczyźnie) jest bardzo nieufna i na poczatku wrogo nastawiona do polek. Lecz gdy juz minie okres poczatkowy- sa naprawde oddanymi kolezankami.Hiszpanie(mężczyźni) również cenią przyjaciół ponad wszystko.
Jesli chodzi o ich polskie "dziewczyny"...troche sie juz napatrzylam i nasluchalam od nich samych. Łatwych zdobyczy nie traktuja powaznie ( z reszta tak jak ktokolwiek z jakiegokolwiek panstwa) i są dla nich brutalni w swoich komentarzach. Czasami gdy sie spotykamy i slysze niektore historie jest mi wstyd za poniektore osoby. Dlatego radze sie z nimi zaprzyjaznic a nie od razu "poznawac" jak to robi większosć dziewczyn.
Związek z hiszpanem jest trudny. Nie taki różowy jak w to zdaje sie wierzyc wiele zapatrzonych w latynosow dziewczyn. Ale nie bede pisala co i jak, bo i tak jest to bezcelowe. bo kazda marzy ze z nia bedzie innaczej...